Hoe moet je je duikspullen opslaan?

opslaan van duikspullen

De winter is weer in aantocht en voor veel duikers betekend dit een tijdelijk pauze in het duiken. Of het wisselen van warmwater naar koudwater appartuur of omgekeerd als men naar warmere oorden trekt om te gaan duiken. Wat is de beste manier om waardevollen duikpullen op te slaan tijdens deze (langere) pauze?

 

Lees meer...

Veiligheids-Check ook wel buddy check een must voor elke duik

buddy check

De Buddy Check ook wel veiligheidscheck genoemd is het belangrijkste laatste stapje wat je neemt voor je het water in gaat en of ondergaat. Doe jij hem elke duik?

Is het een stapje dat klein is? Misschien in tijd wel maar het is een grote als het gaat over de veiligheid van je duik. Bij alle opleidingen word dit er in gedrilled als je leert duiken maar vaak laten meer ervaren duikers dit onderdeel schieten of niet de aandacht die het verdient. Echter het is MUST DO voor elke duiker.

Vele duikers leren de buddy check of veiligheids-check middels ezelsbruggetjes zoals VLSLO of KILO. Maar dek je daarmee alles af? Wij denken van niet en leren je net iets meer.

Lees meer...

Het kiezen van een trimvest: Jacket of Wing

type trimvesten

De meeste recreatieve duikers gebruiken een Body-warmer-stijl trimvest, maar op een gegeven moment zul je duikers met een Wing zien. Wat is het verschil, en welke past het beste bij jou?

Als een "normale" sportduiker is de kans groot dat je duikt met een jacket-stijl trimvest. Op een gegeven moment, als je meer van het duiken aan het genieten bent en niet meer zoveel met je eigen duiken en uitrusting bezig bent, zul je duikers zien die met een Wing type trimvest duiken. Wat is het verschil, en is een beter dan de andere? Hier vind je een overzicht van beide type, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om het keuzen van een Trimvet.

Lees meer...

Duikmateriaal voor vrouwen een hype?

duikapparatuur voor vrouwen

Moderne geslachtsspecifieke duikuitrusting is aanzienlijk verbeterd, fabricanten van duikmaterialen passen de uitrusting voor vrouwen steeds vaker aan het vrouwelijke lichaam.

 

Tot op zekere hoogte domineren mannen nog steeds de duiksport. Maar steeds meer vrouwen melden zich bij het water voor de diverse duiken en dus begint dit te veranderen. Duiken wordt steeds meer een sport waar vrouwen en mannen en gelijke getalen deelnemen.Dat blijkt ook uit nieuwe producten, waaronder BCD's, wetsuits en nog veel meer. Grote fabricanten van duikmaterialen hebben vaak een speciale lijn met materialen specifiek ontworpen voor vrouwen. In het verleden was het enige verschil tussen mannen duikspullen en vrouwen dat het in roze beschikbaar was.

Lees meer...

Waarom je de gebruiksaanwijzing van je duikcomputer moet lezen

 

uwatec Suunto onderwater

Volgens de DAN, materiaal problemen is de oorzaak van 15% van de fatale duikongevallen, echter de onderliggende oorzaak van de meeste van deze tragische situaties ligt bijna altijd in gebruikersfouten. Incorrect gebruik, onjuiste instellingen of configuratie, gebrekking onderhoud of onbekendheid met de appartuur zijn maar een paar voorbeelden die meetstal ten grondslag liggen en dus de werkelijke oorzaak zijn . 

Lees meer...
  •  
  •  

Kalender

April  2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
  •  
  •