Duikauto van brandweer zelf te water geraakt

waterongevallewagen op sleepauto

6 oktober voert de brandweer van Almeren een oefening uit met haar nagenoeg nieuwe "waterongevallewagen" als het fout gaat en deze te water raakt.

Lees meer...

Duiker in Singapore aquarium overlijdt na steek van rog

Philip Chan

Philip Chan (Facebook)

Een duiker in Singapore is overleden nadat hij in zijn borst gestoken werd door een stekelrog in een gesloten onderwaterattractie in de city-state, verteld de aquariumeigenaar woensdag. 

Lees meer...

China bouwt onderwaterlab in Zuid Chinese zee

China onderwater lab

China bouwt een onderwater lab in de Zuid Chinese zee voor onderzoeks en mogelijk ook militaire doelen.

 

Het lijkt bijna een nieuwsbericht gebaseerd op een James Bond film maar de berichten zijn toch niet uit een Bond film. China heeft plannen om een onderwaterlab te bouwen ver beneden de Zuid Chinese Zee. Het nieuws kwam tesamen met de vrijgave van China haar nieuw 5 jaren plan wat nu voor de 13de keer werd uitgegeven door de Chinese overheid. 

Lees meer...

Boten brengen duikers vaak in gevaar!

Duikers bevinden zich vaak in het water samen met boten, duikers gebruiken zelf ook boten om te reizen van en naar duiksites en soms duiken ze in gebieden met zware boot verkeer. Botsingen, verwondingen door een scheepspropeller is dan ook een reëel gevaar voor duikers en in dergelijke gebieden en helaas te zeggen komen ze ook vaak voor.

Zo ook afgelopen weekeind in e. Maar het gebeurd niet alleen daar het gebeurd over de gehele wereld wel zo'n 100 keer per jaar.

Lees meer...