Onderhoud duikmateriaal

Duiken is een veilig sport maar we zijn onderwater wel afhankelijk van de goede werking van de duikappartuur.

Om veilig te duiken schrijven all fabriekanten een verplicht service interval voor om garantie te kunnen claimen op de juiste werking.

Om maximaal te kunnen genieten van de onderwater wereld adviseren ook wij om je aan de voorgeschreven service intervallen te houden. Laat daarom je duikmaterialen regelmatig servicen!

Regelmatig is voor de meeste merken jaarlijks of bij ca. 100 duiken. Het betreft dan een preventieve onderhoudsbeurt waarmee je duikveiligheid optimaal gewaarborgd blijft.

Wij van DDA kunnen dit voor je verzorgen, we hebben de juise materialen op voorraad, onze monteurs zijn getrained door de fabrikanten en volgen een strak protocol om er voor te zorgen dat uw duikapparatuur weer in top conditie is al deze onze zaak verlaat.

Onze service is gedegen en kwalitatief hoogwaardig. Met onze jarenlange ervaring in de duiksport garanderen wij veiligheid en comfort onder water. Wij volgen bij het servicen altijd de voorschriften van de leverancier. Dit betekend dat we de voorgeschreven onderdelen voor een reguliere onderhouds beurt vervang, eventuele voorgeschreven upgrades doorvoeren en dit altijd doen met de daarvoor voor geschreven gereedschappen.

Alle reparaties en servicebeurten worden gedaan door gekwalificeerde en geautoriseerde vakmensen. Zij worden jaarlijks getraind en gecertificeerd door de fabrikanten.

Uw spullen worden na inname eerst gecontrollerd op de algehele staat en werking, waarna de appartuur geheel gedemonteerd word. Volgens worden all onderdelen nauwkeurige ge-inspecteerd en gereinigd en waar nodig vervangen.

Na de inspecties en reinigingen word de appartuur volgens het voorgeschreven protocol gesmeerd en weer geassembleerd en afgesteld volgens de specificatie van de producent. 

Alle materialen / service-sets worden gebruikt volgens de voorschriften van de fabrikant / importeur.

Indien de fabrikant / importeur verplicht wijzingen of aanpassingen door te voeren, dan worden deze automatisch verwerkt.

Graag wijzen we je erop dat goed onderhoud begint bij de gebruiker van de materialen. Wil je meer weten over onderhoud van duikmateriaal, vraag ons dan naar de mogelijkheid tot het volgen van een onderhoudsworkshop.

Onderhoud van je duikuitrusting is een secuur werk, ga er dus niet thuis in de garage mee aan de slag, maar geef je setje af bij ons om het juist te onderhouden. Natuurlijk verplicht niemand je om je duikuitrusting te laten servicen. Maar iedere duiker weet diep in zijn of haar hart dat alleen goed spoelen niet genoeg is en we natuurlijk alleen maar de buitenkant van onze uitrusting zelf kunnen inspecteren. Zeker als je weet dat in je automaat bijvoorbeeld onderdelen zitten die meer dan duizende bewegingen maken tijdens elke duik die je maakt. 

Bij DDA ontvang je na de servicebeurt van je ademautomaat een compleet servicerapport en ook worden de vervangen onderdelen mee retour gegeven. In het servicerapport is de beginstatus van je automatenset opgenomen samen met je eventuele vragen en/of klachten, tevens vind je hier de lijst met vervangen en gebruikte onderdelen en eindafstelling van je automatenset terug.

 

Mocht je nog vragen hebben over jou duikappartuur en onderhoud dan kun je ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen op 0413377467 voor meer informatie.