Veiligheids-Check ook wel buddy check een must voor elke duik

buddy check

De Buddy Check ook wel veiligheidscheck genoemd is het belangrijkste laatste stapje wat je neemt voor je het water in gaat en of ondergaat. Doe jij hem elke duik?

Is het een stapje dat klein is? Misschien in tijd wel maar het is een grote als het gaat over de veiligheid van je duik. Bij alle opleidingen word dit er in gedrilled als je leert duiken maar vaak laten meer ervaren duikers dit onderdeel schieten of niet de aandacht die het verdient. Echter het is MUST DO voor elke duiker.

Vele duikers leren de buddy check of veiligheids-check middels ezelsbruggetjes zoals VLSLO of KILO. Maar dek je daarmee alles af? Wij denken van niet en leren je net iets meer.

Lees meer...

Duikbril etiquette: houd je duikbril op!

duikbril etiqueten

Het is het eerste uitrustingsstuk wat je afdoet aan het einde van je duik. Ondanks dat hier enkele redenen om je masker zoveel mogelijk op te houden.

Het masker of wel duikbril is een van de eerste uitrustingstukken welke aangeschaft wordt door de beginnende duiker. We gaan immers duiken om onderwater iets te zien dus een goed, en goedpassend masker wordt hetzelfde als ons favoriete paar schoenen. Maar toch, waar je ook heen gaat en waar je ook kijkt, overal zie je duikers hun masker meteen afzetten als ze aan de oppervlakte komen na maar ook zeker tijdens het duiken. Ze hangen om de nek, staan op het voorhoofd of zoals te Tech duikers achterstevoren op het hoofd. Het is dus overal behalve waar het moet zijn. Lees verder en leer waarom de zo simpele actie van je masker ophouden soms toch belangrijk kan zijn.

Lees meer...

Aware Dive Against Debris Specialty

9 augustus 2015

Vandaag Dive Against Debris Specialty voor Jeroen.

Jeroen komt geheel uit Zaandam gereden om zich meer te verdiepen in de Aware Dive Against Debris zodat hij binnenkort in het kader van zijn DM opleiding al daar een Clean Up duik kan organiseren voor zijn duikteam en zo Aware meer in de gene van zijn vereniging kan krijgen.

Een goed voorbeeld van een duiker die AWARE is en zijn verantwoordelijkheid wil nemen.

Hopenlijk volgen er nog meer.

Jeroen veel success met de Specialty en met het afronden van je Divemaster opleiding.

DDA PADI Seal Team gaat aan boord

20 maart 2015

img 1476 1Aanstaande zondag gaat het DDA PADI Seal Team weer te water. Dit keer niet gewoon van de kant of trap, maar vanuit een boot zoals duikers dat over de hele wereld doen. Met een rol achterover tuimelen ze de wondere onderwaterwereld in. Als ze in het water liggen dalen ze af en herhalen ze de oefeningen die ze de afgelopen weken hebben geleerd. Hierna komen ze weer naar boven en gaan ze verder met het oefenen hoe ze makkelijk en veilig weer in de boot kunnen komen met hun duikuitrusting aan.

Zien hoe het werkt? Kom dan zondag 22 maart naar zwembad de Neul waar je het DDA Seal Team in actie kunt zien.

Wil jij ook leren hoe je van een boot het water in kunt rollen? Wil je meer informatie over het DDA PADI Seal Team kijk dan hier en schrijf je in.

 

Subcategorieën