PADI Basic Freediver

PADI freediver pool

De PADI Basic Freediver cursus is een onderdeel van de PADI Freediver programma. Het is je eerste stap in het ontwikkelen van goede en veilige freedive vaardigheden. Je leert tijdens je PADI Basic Freediver cursus de basis freedive principes en je zult een nieuwe focus leggen op het oefenen van ademhalingstechnieken in een zwembad.

 

Waarom het zo leuk is

Freediving is een wedstrijd sport waar je metnamen de strijd met je zelf aan gaat. Je probeer rust te vinden en de kracht om telkens weer iets langer, iets dieper en iets verder te komen.

Je kunt het individueel doen (met buddy natuurlijk voor de veiligeheid) of in club, team of wedstrijd verband. Telkens weer iets langer dan je buddy die dan weer het zelfde doet.

En niet om dat we snel gaan maar omdat we techniek, concentratie, uithoudingsvermogen, rust en veiligheid bij elkaar brengen om iets te doen wat uiteindelijk bijna verslavend is.

De kik om je persoonlijke record te zetten, te evenaren of zelfs te verbeteren blijft aanlokkelijk werken. En dat alles tenminden van een inmense rust. 

Kom ook en daag je zelf uit. Je zult versteld staan van wat je binnen een paar lessen kunt bereiken. 

 

Wat je leert

De PADI Basic Freediver cursus bestaat uit twee hoofdonderdelen:
Kennis ontwikkeling door zelfstudie met de PADI Freediver Touch (aangevuld met theorie van je instructeur).

 • Een zwembadsessie om ademtechnieken te leren
 • Een statisch apnea doel behalen
 • Een dynamisch apnea doel behalen
 • De juiste buddy procedures.

Je doel – 90 seconden statisch apnea en 25 meter dynamisch apnea.

 

De uitrusting die je gebruikt

In de PADI Freediver cursus, leer je gebruik te maken van masker, snorkel en vinnen. Voor de buitenwaterduiken maak je gebruik van een wetsuit en loodgordel.

Het is het beste, materiaal te gebruiken speciaal ontwikkelt voor freediving, maar wanneer je al in het bezit bent van snorkeluitrusting, kan dat in deze cursus zonder problemen gebruikt worden.


Voor vragen over de materialen voor deze cursus, of advies over de aanschaf van deze materialen, kun je contact opnemen met onze duikwinkel of met je Freedive Instructeur.

 

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

Tijdens de cursus maak je gebruik van wat we noemen de PADI Freediver Toch. Dit is een App voor Tablet, PC of telefoon.

De Touch is een interactieve studie tool welke je al de informatie aanrijkt om veilig te kunnen freediven, en waarmee je op je eigen tempo kunt leren.

Onze Freedive Instructeur volgt je voortgang en verzekerd zich er van dat je de belangrijkste freedive kennis en principes begrijpt.

Het goed nieuws is dat de PADI Freediver Touch alle materialen/kennis ontwikkeling voor de PADI Advanced Freediver en Master Freediver opleidingen ok bevat. Dus als je de smaak te pakken hebt dan kun je meteen door gaan naar je volgende doel.

Neem contact met ons op zodat we je kunnen helpen bij het verkrijgen en gebruiken van de PADI Freediver Touch app (let op! enkel beschikbaar in Engels).

 

Deelnamen vereisten

Om mee te doen met een PADI Basic Freediver cursus moet±

 • Je minimaal 12 jaar oud zijn.
 • Je moet kunnen zwemmen en het beschikken over een goede zwemvaardigheid helpt je in het sneller breiken van doelen maar is geen eis. Dit geld ook voor een goede fysieke conditie.
 • Je hebt geen eerdere ervaring met snorkelen of freediven nodig.

Jonger dan 12? Al vanaf 8 jaar oud kun je deelnemen aan onze snorkelcursussen en snorkelteam of je kunt als deelnemen aan het PADI Seal team programma waar je met duikflessen je eerste werkelijke duiken gaat maken.

Wat wil jij leren?

 

Cursusopbouw:

De cursus bestaat uit theorie en zwembad lessen.

2 theoriesessies voor de belangrijke aspecten van het freedive te leren

2 zwembadsessies om de theorie maar met namen het freedive te leren.

 

Is dit je volgende avontuur of uitdaging

Je hebt de smaak te pakken of wilt een volgende stap maken door dieper of langer onderwater te blijven dan hebben we verschillende mogelijkheden voor je:

 • Start met de PADI (Basic) Freediver opleiding.
 • Te beginnen met theorie op de PADI Freediver Touch die je van ons ontvangt.
 • Download de PADI Freediver Medische Verklaring (pdf).
 • Neem contact met ons op om de cursus in te plannen.