PADI Assistant Instructor

 

Voor wie is deze cursus?

Als je van mensen houd, een passie voor duiken hebt en een bijzonder leven wil - word dan PADI Instructor. Door les te geven in duiken kun je je liefde voor de onderwaterwereld delen met anderen, terwijl je doet wat je leuk vind - het zijn in, rond en met namen onderwater. PADI Open Water Scuba Instructeurs en PADI Assistant Instructors zijn de meest gewilde duik professionals in de duik industrie over de hele wereld, dit omdat ze het programma, dat de norm voor de opleiding tot duikprofessionals zet hebt voltooid. Verdien je PADI Instructor kwalificatie door hard werken en toewijding, maar je word beloond met een baan waarmee je ongelooflijke onderwater avonturen met anderen kunt delen - het transformeren je cursisten hun leven ten goede en het verrijken van het jouwe.


Ben je klaar om toe te treden tot de gelederen van de toegewijde professionals die 's werelds meest vooruitstrevende en populaire duikeronderwijsprogramma's doceren? Ja? Dan GoPROTM met een Instructor Development Course.


De Instructor Development Course (IDC) is opgebouwd uit twee delen

 • de Assistant Instructor (AI) cursus
 • het Open Water Scuba Instructor programma (OWSI).

De meeste duikprofessionals volgene beide programmas in een of wel een completeren IDC en gaan op een Instructor Examination (IE), dat is de laatste stap naar een PADI Instructor certificering te behalen.


Succesvol afronden van alleen het AI deel resulteert in een PADI Assistant Instructor kwalificatie. Wanneer een AI is klaar om vooruitgang te boeken kan hij of zij het OWSI programma bijwonen en na een successvol afronding hiervan deel nemen aan een IE, de laatste stap tot het verkrijgen van het volledige PADI Instructor diploma.


Duik professionals die een instructeur kwalificatie bij een andere duikopleidingsorganisatie hebben kunnen in aanmerking komen om direct in te schrijven in het OWSI programma. Deze herkent voorafgaande instructeurs ervaring en biedt een verkort pad om een PADI Instructeur te worden.


Een gecertificeerde PADI Divemaster die zijn of haar brevet zes maanden of meer heeft kan zich inschrijven voor de PADI Instructor Development Course. 
Je moet ook:

 • Ten minste 60 gelogde duiken hebben en 100 duiken om aan een IE te mogen deelnemen.
 • Emergency First Response primaire en secundaire zorg (reanimatie en EHBO) opleidingen bezetten die niet ouder is dan 24 maanden.
 • Een medische verklaring van een arts hebben die niet ouder is dan 12 maanden

Je moet ook een Emergency First Response Instructor zijn, maar u kunt deze kwalificatie ook tijdens of na je instructeur training behalen.

Wat leert je?

Over een periode van vijf tot zeven dagen neem je deel aan het IDC waar je alle PADI kern modules leert. Je zult in staat zijn om zich te organiseren en presenteren van informatie, het geven van vaardighedensessiesen het controleren openwater openwater duiken. Kortom, word je een betere spreker en presentator voor de groep en je word nog beter in het demonstreren van vaardigheden terwijl je tegelijkertijd ook uitkijkt en verantwoordelijk bent voor de veiligheid van de student(en) en duikers. Belangrijkste onderwerpen zijn:

 • PADI normen en procedures voor cursussen kan je leren met in water workshops leren,
 • instructie en het PADI-systeem
 • Risk Management en Duikveiligheid
 • The Business of Diving en je rol als instructeur
 • Marketing Duiken en Sales Counseling

Hoe kun je nu beginnen met het leren?

Schrijf u in voor een IDC bij DDA of kom langs in onze shop en informeer naar de mogelijkheden en het programma. Samen kijken we naar je ervaring, je ambities en zullen je alle mogelijke opties toelichten zodat je met alle kennis een goede keurze kunt maken om te groeien naar dit fel begeerde diploma. Breng je agenda mee want 99 van de 100 willen meestal over gaan tot het plannen van hun opleiding.

Ook als je al een kwalificatie hebt dan zijn wij de partner om je te helpen tot het verkrijgen van je PADI instructeurs kwalificatie. Ook dan vragen we je met je diploma's en kwalificaties langs te komen om samen te kijken naar wat het best pad is voor je en hoe we je kunnen helpen bijhet verwezelijke van jou droom om PADI instructeur te worden.

Wat is een IE?

Een Instructor Examination (IE) is een tweedaags evaluatieve programma dat een instructeurskandidaat: onderwijsvermogen, duiktheorie en -kennis, vaardigheid niveau, inzicht in de PADI-systeem en de houding en professionaliteit toetst. PADI IE's zijn gestandaardiseerd en uitgevoerd door speciaal opgeleide PADI Instructor examinatoren. De IE locatie, locatie en praktijksessies worden zo georganiseerd dat ze garanderen om maximaal objectief, eerlijk en consequent te zijn ter beoordelen van een kandidaat zijn of haar vaardigheden. Alleen degenen die voldoen aan de IE-prestatie-eisen verdienen de gerespecteerde PADI Instructor certificering. Let op het bijwonen van een IE gat gepaart met examen geld, dus een goede en gedege voorbereiding is belangrijk. Bij DDA krijg je daarom ook slagingsgarantie zodat je zeker weet dat je maximaal voorbereid bent als je aan je IE begind.


Bekijk het Instructor Examen Agenda.

Leer Meer

Zie wat PADI Pros te zeggen hebben over hun IDC, IE en Pro cariere.

Volgende Stap

Word een PADI Instructeur:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor meer informatie.
 • Deelnemen aan de PADI IDC, Assistant Instructor cursus of OWSI programma bij DDA jou PADI Five Star Dive Center.
 • Blader door all opleidings mogelijkheden heen.
 • Download een medische verklaring en vragenlijst (pdf).

 •  
 •  

Kalender

Juni  2024
M D W D V Z Z
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 •  
 •  

Binnenkort

Er zijn geen evenementen in deze categorie