Duikuitrusting

Duikuitrusting

 

Wat is nu een duikuitrusting?

Met een duikuitrusting kun je de onderwaterwereld bezoeken door dat je er mee kunt ademen, zien en makelijk bewegen onderwater. Je uitrusting helpt je teveranderen van een land-rot tot iets wat bijna echt uit de onderwaterwereld komt - al is het maar voor een tijdje. Een masker laat je duidelijk zien. Een Ademautomaat en de duikfles zorgen er voor dat je onderwater gewoon lucht hebt, die wij als niet waterdieren niet zomaar uit het water kunnen halen. Met vinnen kun je efficiënt door het water glijden, en een je duikpak helpt je bij het warm blijven. Of je net begint als een duiker of je al een ervaren duiker ben die opzoek is naar nieuwe apparatuur, hier vind je nuttige tips over duikaparatuur en mocht je meer willen weten of wil je over gaan tot aanschaf dan kun je altijd bij ons binnen lopen of kijken in onze webshop. Houd altijd in gedachten dat pasvorm, comfort en geschiktheid  drie belangrijkste overwegingen zijn bij het kiezen van je duikuitrusting, waar kleur dat bijvoorbeeld niet is. Om die reden is het advies om bij ons binnen te lopen voor een goed en passend advies. 

Waar wil je gebruiken Uw duikuitrusting?

Je kan bijna overal duiken waar water is en de duikuitrusting die je gebruikt zal lichtjes variëren gebaseerd op de omgeving waarin je gaat duiken. Duikappartuur grofweg in 4 catogorien te verdelen, echter sommige uitrustingsstukken zijn het zelfde in alle vier de catogorieren denk dan bijvoorbeeld aan het masker wat in alle omgevingen van groot belang is voor het plezier tijdens je duik.

  • Tropische duikuitrusting - Voor duiken in warm (24ºC en hoger), helder water.
  • Gematigde duikuitrusting - Voor duiken in gematigde temperatuur (koeler dan 24ºC), water.
  • Koud-water duikuitrusting - Voor duiken in water kouder dan  15ºC. 
  • Technisch duikuitrusting - Deze uitrusting wordt gebruikt door zeer ervaren, hoog opgeleide duikers in een omgevingen buiten de normale grenzen van het sportduiken, denk aan grotere dieptes of in grotten.

Masker
Snorkel
Vinnen
Trimvest (BCD)
Gewichtssysteem (loodgordel)
Automaat
Flesdruk meters
Duikcomputer
Duikhorloge
Duikmes
Lampen
Tassen en koffers
Duikpakken (Natpakken en droogpakken)
Onderwater foto- en videocamera's
Duik assesoures
Signaal materialen
Duikflessen
Rebreathers
Sidemount apparatuur
Technische duikapparatuur

 


  •  
  •  

Kalender

April  2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
  •  
  •  

Binnenkort

Er zijn geen evenementen in deze categorie