Het kiezen van een trimvest: Jacket of Wing

type trimvesten

De meeste recreatieve duikers gebruiken een Body-warmer-stijl trimvest, maar op een gegeven moment zul je duikers met een Wing zien. Wat is het verschil, en welke past het beste bij jou?

Als een "normale" sportduiker is de kans groot dat je duikt met een jacket-stijl trimvest. Op een gegeven moment, als je meer van het duiken aan het genieten bent en niet meer zoveel met je eigen duiken en uitrusting bezig bent, zul je duikers zien die met een Wing type trimvest duiken. Wat is het verschil, en is een beter dan de andere? Hier vind je een overzicht van beide type, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om het keuzen van een Trimvet.

Lees meer...

Duikmateriaal voor vrouwen een hype?

duikapparatuur voor vrouwen

Moderne geslachtsspecifieke duikuitrusting is aanzienlijk verbeterd, fabricanten van duikmaterialen passen de uitrusting voor vrouwen steeds vaker aan het vrouwelijke lichaam.

 

Tot op zekere hoogte domineren mannen nog steeds de duiksport. Maar steeds meer vrouwen melden zich bij het water voor de diverse duiken en dus begint dit te veranderen. Duiken wordt steeds meer een sport waar vrouwen en mannen en gelijke getalen deelnemen.Dat blijkt ook uit nieuwe producten, waaronder BCD's, wetsuits en nog veel meer. Grote fabricanten van duikmaterialen hebben vaak een speciale lijn met materialen specifiek ontworpen voor vrouwen. In het verleden was het enige verschil tussen mannen duikspullen en vrouwen dat het in roze beschikbaar was.

Lees meer...

Nieuwe Aqua Lung i200 duikcomputer

i200 front

De Aqua Lung i200 is een intuïtieve, sportieve duikcomputer met een eenvoudige veelzijdigheid

Met zijn frisse design, zul je merken dat je de Aqua Lung i200 gaat dragen als een alledaags sporthorloge dat gereed is om te duiken zodra jij dat ook bent. Dankzij 4 gebruiksmodi, een door de gebruiker verwisselbare batterij, de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen 2 nitrox-mengsels en schakelen zonder beperkingen tussen free - & duikmode past het zich helemaal aan jou aan.

Lees meer...

Op zoek naar duidelijkheid over de nieuwe NEN-norm, en wat het betekent voor jouw uitrusting

Handsignaal geen lucht

Op zoek naar duidelijkheid over de nieuwe NEN-norm, en wat het betekent voor jouw uitrusting

 

Er is al sins 2014 een nieuwe norm binnen de EU voor ademapparatuur, de NEN EN 250:2014, en de meningen en opvattingen over de waarde daarvan zijn verdeeld. Wij ging op zoek naar duidelijkheid – wat betekent het nou echt? Lees over onze zoektocht, en welke conclusies wij trekken over automaten en wat onze adviezen zijn in het gebruik van de octopus/ALV.

Lees meer...

Limited Edition: Legend LX Supreme 70th Anniversary

2016 is een belangrijk jaar voor Aqua Lung omdat ze dan haar 70-jarig bestaan viert.

Om deze speciale gelegenheid te vieren heeft Aqua Lung een speciale limited edition versie van Aqua Lung's meest populaire ademautomaat gemaakt.

Wij hebben een beperkt aantal van deze limited edition versie weten te bemachtigen, plaats snel uw bestelling want op = op!

Als eerste in Nederland en beperkt leverbaar.

Lees meer...