PADI Freedive introductie

PADI Freediver banner2

Freediving gaat over rust, vertrouwen, zelfbeheersing, concentratie, innerlijke kracht, discipline en uithoudingsvermogen. Door middel van het aanleren van de juiste technieken, kun je veilig en gecontroleerd je grenzen verkennen en leren te verleggen. De ultieme rust ervaar je als je zonder grote en zware duikuitrusting, in complete concentratie en stilte, door de onderwaterwereld glijdt naar je afstand of diepte doel. De PADI Freediver Introductie is jou eerste stap in de freedivesport en je zult ervaren waarom het een van de snelstgroeiende watersport is van dit moment en je ontdekt een manier om de wereld onder de golven te ontdekken.

 

Wat je leert

Tijdens de Freedive Introductie laten we je kennismaken met de verschillende disciplines binnen het freediven. Naast een theorie deel ga je het zwembad in om een aantal freedive disciplines te oefenen en ervaren.

De freedive sport gebruikt andere materialen dan het reguliere snorkelen en de duiksport en dat ga je zien en ervaren. We laten je een aantal freedive materialen testen zodat je zelf ervaart wat het verschil is. 

 

De uitrusting die je gebruikt

Voor deze introductie tot freediving heb je geen spullen nodig anders dan je zwemkleding en een handdoek. Mocht je een snorkel uitrusting hebben (bril, snorkel en vinnen) dan kun je die mee brengen, je eigenspullen zitten meestal het fijnste. En laat je ook beter ervaren wat de verschillen zijn met de Freedive spullen die je prestaties nog verder kunnen vergroten. 

Maar als je niks hebt geen probleem kom gezellig kijken en wij voorzien je van de nodige spullen.

 

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

Tijdense de introductie heb je nog geen lesmaterialen nodig. Mocht je besluiten door te gaan dan ga je gebruik maken van de PADI Freediver Touch welke je interactieve boek is voor  tablet, telefoon of PC om je kennis te laten maken met de technieken, materialen en veiligheidsaspecten van het Freediving. 

 

Deelnamen vereisten

Om mee te doen met een PADI Basic Freediver introductie moet:

  • Je minimaal 12 jaar oud zijn.
  • Je moet kunnen zwemmen en het beschikken over een goede zwemvaardigheid helpt je in het sneller breiken van doelen maar is geen eis. Dit geld ook voor een goede fysieke conditie.
  • Je hebt geen eerdere ervaring met snorkelen of freediven nodig.

Jonger dan 12? Al vanaf 8 jaar oud kun je deelnemen aan onze snorkelcursussen en snorkelteam of je kunt als deelnemen aan het PADI Seal team programma waar je met duikflessen je eerste werkelijke duiken gaat maken.

Wat wil jij leren?

 

Cursus opbouw

De freedive introductie begint met een theorie deel (60min) waarin uitgelegd wordt wat je later in het zwembad gaat doen. Je gaat ook al een paar oefeningen doen om alvast te proeven aan wat je daarna in het zwembad gaat doen.

Static

Hier ligt de freediver aan de oppervlakte met het gezicht in het water en houdt zijn of haar adem in. Het doel is om zo lang mogelijk de adem in te houden.

Dynamic met vinnen

Hierbij wordt onderwater een afstand gezwommen met gebruik van vinnen of een monovin. Het doel is om ver mogelijk te zwemmen.

Rescue Oefening

Je observeert een rescue oefening die door de instructeurs uitgevoerd wordt

Freedive materialen

Je krijgt tijdens de cursus uitleg over de speciale freedive materialen en je mag ook zelf een aantal van die materialen proberen zodat je kunt ervaren wat het verschil is met 'normale' duikmaterialen.

 

Is dit je volgende avontuur of uitdaging

Wanneer je de introductieduik hebt gedaan, of je weet al dat je verder wilt met freediving:PADI FreeDiver Flowchart

  • Neem contact met ons op zodat we je kunnen indelen in 1 van onze introducties. (buiten badkleding en een handdoek hoef je niets mee te nemen)
  • Start met een PADI Basic Freediver of PADI Complete Freediver opleiding.
  • Bestel de PADI Freediver Touch zodat je direct kunt beginnen met studeren.
  • Download de PADI Freediver Medische Verklaring (pdf).
  • Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de cursus in te plannen