Duikfleskeuringen

In Nederland dient men de duikfles om de vijf jaar te laten (her)keuren. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het Stoomwezen.

Na demontage en inspectie wordt de fles door ons naar het keurstation gebracht. Bij het keurstation wordt de fles in- en uitwendig gecontroleerd op roest en corrosie en indien nodig gestraald en/of behandeld. Dan wordt de fles gevuld met water en onder druk gebracht (1,5 x de normale werkdruk). Er wordt dan gekeken naar de vormveranderingen en mogelijke barsten.

Na de druktest wordt de duikfles bij een bevredigend resultaat gedroogd en voorzien van nieuwe keuringsinslagen. Afhankelijk van jouw persoonlijke keuze kan de duikfles ook opnieuw gespoten worden.

Om de fles te kunnen goedkeuren dient deze vrij te zijn van roest en corrosie. Het stralen en eventueel behandelen van de buitenkant van de fles (scoperen of verzinken) is, ingeval van roest en/of corrosie verplicht om de fles goed te keuren. De daarmee samengaande kosten zullen bij de kosten van het keuren worden opgeteld.

Het is raadzaam de fles ieder jaar preventief visueel te laten inspecteren op roest, vochtaanwezigheid en olieverontreiniging. Dit om vroegtijdige roest en corrosie te constateren en erger te voorkomen. Dit alles met als doel afkeuring op termijn te voorkomen.

Doe je dit tegelijk met het onderhoud van je ademautomaat en je trimvest dan is de visuele inspectie bij ons gratis.

De keuring van een duikfles duurt normaal 1 à 2 weken.

(Bij afkeuring van een fles dienen de keuringskosten ook betaald te worden!).