DAN

Divers Alert Network (DAN)

Wat is DAN?

DAN staat voor het Divers Alert Network, of zoals het officiëus vaak genoemd wordt het ‘duikers veiligheidsvangnet’.

DAN is in 1980 geboren uit een initiatief van een aantal wetenschappers en professoren van internationale faam, in de VS en Italië, die inzagen dat handelen in een duikmedische noodsituatie speciale kennis vereist die in het algemeen niet aanwezig is bij de normale medische voorzieningen.

DAN’s missie bestaat uit het werken met en in stand houden van een internationaal netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld.

DAN points (DAN punten)

De beste manier om een "DAN Punt" te beschrijven is door het te zien als servicecentrum.

Een "DAN punt" is een plek waar duikers heen kunnen gaan om informatie over DAN te vragen, om een DAN Europa lidmaatschap aan te vragen of om DAN trainingsmogelijkheden op te zoeken. Het merendeel van de stafleden van deze "DAN Punten" zullen getraind zijn in de verschillende DAN First Aid cursussen zodat duikers weten dat een DAN Punt voor ze kan zorgen in kritieke situaties. Deze "DAN Punten" hebben daarom tenminste één zuurstofset en Eerste Hulp set beschikbaar voor noodgevallen.

DAN point niveaus

Er zijn niveaus van DAN Punten: Zilver en Goud.
Een Zilveren DAN Punt kan tenminste 1 soort DAN provider cursus aanbieden, maar een Gouden DAN Punt kan alle DAN Provider- en Instructeurcursussen aanbieden, waardoor zij gespecialiseerd zijn in DAN Eerste Hulp Onderwijs. DAN Punten staan voor veiligheid, dienstverlening, goede zorg, professionaliteit en succes.

The Dutch Dive Academy heeft een aanvraag in voorbereiding om te worden herkend als Golden DAN point en kan dus alle DAN opleidingen verzorgen.

Verder verhuren wij zuurstofkoffers en trainingsmaterialen.

Kijk voor de geplande opleidingen in de planning.


  •  
  •  

Kalender

September  2021
M D W D V Z Z
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
  •  
  •  

Binnenkort

Er zijn geen evenementen in deze categorie