Skin Diver

Skin Diver (Snorkelaar)

Voor wie is deze opleiding? 

Skin diving is snorkelen en tegelijk maak je duiken waar je je adem inhoud om het onderwaterleven van dichtbij te bewonderen. Het is een super leuke methode om de ondewaterwereld te verkennen als je dat niet kunt met duikspullen.

De DDA Skin duiker opleiding leert je hoe je met veel plezier kunt gaan kijken naar het leven onderwater op een comfortabelene en veilige manier door korte bezoekjes. Dit kan in de zoetwater meetjes over de gehele wereld net als de openwater stekken op zee, thuis dicht bij je huis of op je vakantie onder de zon. 

Om deel te kunnen nemen aan de DDA Skin Diver opleiding moet je 8 jaar oud zijn. Je moet reguliere zwemvaarigheden hebben en je comfortable voelen in het water. Ervaring is geen vereiste, we leren je wat je moet kunnen en kennen.

 

What will you learn?

De DDA Skin duiker opleiding leert je:

  • Snorkelduik apparatuur uitkiezen, afstellen en gebuiken.
  • Basis veiligheids richtlijnen voor in en rond het water.
  • Snorkel en snrokeleduiktechtnieken, inclusief het controleren van je drijfvermogen, opvervlakte technieken, het legen van je snorkel na een duik en het efficient maken van hoekduiken.
  • Je kunt een optionelen snorkelduik maken op 1 van de lokale stekken nabij.

How can you start learning now?

Schrijf je in voor de DDS Skin duiker opleiding. Vraag een van de instructeurs voor meer informatie of naar de PADI Discover the Underwater World video en bijbehorende – The Snorkeler's Field Guide. Deze is dan wel niet verplicht voor de opleiding maar geen wel goede tips. De field guide beschrijft (in het engels) verschillende onderwater omgeveingen en veel voorkomende onderwater leven.

What gear will you use?

De DDA Skin Duiker cursus leer je hoe je basis snorkelapparatuur gebruikt, inclusief een masker, snorkel, vinnen, snorkelvest, beschermende kleding zoals een natpak en gewichten.
Vraag ons wat je presies zult gebruiken tijdens elk deel van de opleiding.

Next Step

Probeer een proefduik met het Discover Scuba Diving program
Of kijk in ons overzicht van alle opleidingen

 

Word Instructeur

Heb jij de ambitie om duikinstructeur te worden? Volg de IDC opleiding en je bent een echte PADI professional als je klaar bent.

Je leert in 10 dagen alles over de theorie, de praktijk en de regels van het lesgeven. De divemaster theorie wordt nog even herhaald, alleen ligt de lat iets hoger. Als wij alles aan je hebben geleerd, ga je naar het PADI examen onder leidng van een PADI Course Director.

Omdat wij het gehele jaar duikcursussen geven en met een goed team werken ben je bij ons aan het juiste adres om dit traject snel af te leggen. Belangrijker dan de snelheid van het traject is eigenlijk de kwaliteit van de opleiding. Wij leiden alle deelnemers op als ons eigen personeel. Dus niet alleen de uitvoeringsvereisten van PADI zijn belangrijk. Nee, wij willen professionals opleiden die wij zelf ook zouden willen hebben.
Na het behalen van je PADI OWSI instructeurs brevet, kan je bij ons meteen verder gaan voor je PADI MSDT. Door het aanleren van 5 PADI Specialtys, ben je PADI Master Scuba Diver Trainer. Wij bieden de opleidingen in twee varianten aan. Zowel de weekendvariant als de weekvariant.
Wij werken ook samen met een IDC centrum in Nijmegen, waar we ook een een deel van de lessen verzorgen.
Interessant is het feit, dat dit een beroepsopleiding is, die vaak fiscale voordelen biedt. Voor meer informatie kun je de site van de belastingdienst bezoeken of ons bellen.

Vereisten voor deelname aan de PADI Instructor Development Course:

  • Gebrevetteerd zijn als PADI Divemaster (of een gelijkwaardig brevet van een andere organisatie).
  • Minimaal 18 jaar oud.
  • Gebrevetteerd zijn als duiker voor minimaal 6 maanden.
  • In goede lichamelijke conditie zijn en een medische verklaring hebben, ondertekend door een arts. (Deze verklaring mag niet ouder zijn dan 1 jaar.)
  • Minimaal 100 gelogde duiken hebben en ervaring in diep-, nacht- en navigatieduiken.
  • Een geldig reanimatie en EHBO-brevet (niet ouder dan 2 jaar).

Het PADI Instructor Development Course programma bestaat uit:

  • Zelfstudie
  • Praktijksessies in het zwembad en in open water
  • Schriftelijke examens
  • Mondelinge presentaties.

De Instructor Development Course (IDC) is de opleiding om duikinstructeur te worden. Deze opleiding bestaat uit 2 deelopleidingen. De Assistant Instructor (AI) course en de Open Water Scuba Instructor (OWSI) course. Deze opleidingen zijn ook los te volgen.
In de cursus leer je hoe je lessen kunt organiseren en hoe je op een veilige manier toezicht kunt houden op duikactiviteiten. Tijdens de cursus krijg je verschillende lespresentatie van de Course Director en de IDC Staff Instructeurs. Zelf ga je ook verschillende theorielessen geven, je gaat lessen verzorgen in het zwembad en in open water. Om jou te helpen met voorbereiden van alle presentaties heeft PADI verschillende leshulpmiddelen gemaakt.
Tijdens de IDC ontwikkel je verschillende lestechnieken. Je gaat tijdens de IDC veel oefenen, zodat je goed voorbereid kunt deelnemen aan het Instructor Examination (IE).
Na het succesvol afronden van de IDC krijg je het IDC completion form. Dit formulier is het toegangsbewijs voor het IE.

PADI Instructor Examination (IE)
Het Instructor Examination wordt afgenomen in 2 dagen door PADI Examiners van PADI EMEA. Het IE bestaat uit 4 onderdelen, elke onderdeel neemt 1 dagdeel in beslag:
* Theorie examens, 1 examen over de duiktheorie en 1 examen over de PADI standaards en procedures.
* Theorie presentatie.
* Zwembad presentie en het 5 skills op demonstratieniveau uitvoeren.
* Open Water presentaties en een rescue-oefening.

Zoeken en bergen (Search and Recovery Diver)

Inleiding

Heb je ooit iets in het water laten vallen? Ben je op zoek naar verloren "schatten"? In de PADI Search and Recovery Diver-specialty leer je hoe je zo efficiënt mogelijk voorwerpen onder water vindt, en hoe je ze naar de oppervlakte brengt. Klein, groot, of gewoon lastig, er is een manier om ze omhoog te brengen.

Waarom het zo leuk is

Verloren voorwerpen vinden en ze naar de oppervlakte heffen. Het is leuk om de hefballon te gebruiken. Deze vaardigheden zijn niet alleen leuk maar ook erg praktisch en uiteindelijk ook nuttig omdat je ooit iets in het water zal verliezen. Als Zoeken en Bergen-duiker weet je hoe ernaar moet zoeken en hoe je het kan bergen.

Wat je leert

Plannen, organiseren, procedures, technieken en potentiële problemen van zoeken en bergen.
Hoe je grote en kleine voorwerpen opspoort met zoekpatronen
Hoe je een hefballon en andere bergingsmethoden gebruikt
Hoe je gaat zoeken bij beperkt zicht

Ingangsniveau

  • Minimale leeftijd 12 jaar
  • Jr. Advanced Open Water Diver of een ander kwalificerend brevet / Open Water Diver met PADI Underwater Navigator-specialty

Inhoud cursuspakket

Ingebrepen is

  • Search and Recovery-set (DVD en handboek)
  • Breveteringskosten en theorie-examen
  • Gratis extra lessen indien nodig
  • Individuele lessen indien noodzakelijk

Overige:

Kosten verbonden aan deze cursus: Klik hier.

Je volgende avontuur
Omdat verloren voorwerpen zich op specifieke plaatsen bevinden moet je ernaartoe kunnen navigeren, en in de Onderwaternavigator cursus kun je je navigatievaardigheden perfectioneren.

IJsduiker (Ice Diver)

Inleiding

Als je aangetrokken wordt door avontuur en ongebruikelijke, uitdagende duiken, probeer dan eens onder het ijs te duiken.
Tijdens de cursus duik je met een PADI-professional in een van de extreemste avontuurlijke specialty's die sportduiken te bieden heeft.

Waarom het zo leuk is

Verken het unieke onderwaterlandschap dat je alleen onder ijs kunt vinden. Je kunt een van de weinigen zijn die ooit onder een hard plafond van ijs hebben gedoken. Stel je het gezicht van je Divemaster eens voor als je op je volgende reis naar de Caraïbische Zee je PADI IJsduiker-brevet laat zien.

Je krijgt misschien de mogelijkheid om onder de ijslaag met je uitgeademde bellen te spelen, of je hebt de kans om de unieke sport uit te proberen waarbij je ondersteboven op het ijsplafond gaat skiën.

Wat je leert

Je maakt minimaal drie ijsduiken voor je brevet. De duiken worden meestal uitgevoerd in een groep; met ondersteunend personeel, duikers, lijnverzorgers en veiligheidsduikers. Jij bevindt je onder het ijs om te leren uittrimmen, te navigeren onder het ijs, en je blijft in contact met de voorste duiker en de lijnverzorgers door via de lijn signalen te geven.

Je leert:

IJsduiken te plannen en organiseren
Redenen voor ijsduiken en de gelegenheid daartoe
Waar je aan moet denken bij de uitrusting
De duiklocatie kiezen, voorbereiding en procedures voor het maken van een bijt.
Hoe je oefent met de procedures en technieken voor het omgaan met de problemen en gevaren van ijsduiken
Speciale ijsduikuitrusting te gebruiken, veiligheidslijnen, tekens, communicatie, bedienen van de lijnen en technieken om de lijnen vast te zetten
Wat je doet als er problemen zijn met de uitrusting
De gevolgen van kou, noodprocedures en procedures voor veiligheidsduikers

Ingangsniveau

  • Minimale leeftijd 18 jaar
  • Advanced Open Water Diver of een ander kwalificerend brevet

Inhoud cursuspakket

Ingebrepen is

  • Breveteringskosten en theorie-examen
  • Gratis extra lessen indien nodig
  • Individuele lessen indien noodzakelijk

Overige:

Kosten verbonden aan deze cursus: Klik hier.

Je volgende avontuur

Hoewel sommige ijsduikers in een natpak duiken, zul je waarschijnlijk merken dat je je prettiger voelt in een droogpak. In de PADI Droogpakduiker-cursus kun je je vertrouwd maken met de fijne kneepjes van duiken met een droogpak.
Als je aan je specialtyvaardigheden werkt, moet je eigenlijk ook de Rescue Diver-cursus gaan volgen, en hiermee ben je weer een stapje dichterbij de Master Scuba Diver-kwalificatie.

Subcategorieën

  •  
  •  

Kalender

April  2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
  •  
  •  

Binnenkort

Er zijn geen evenementen in deze categorie