IJsduiker (Ice Diver)

Inleiding

Als je aangetrokken wordt door avontuur en ongebruikelijke, uitdagende duiken, probeer dan eens onder het ijs te duiken.
Tijdens de cursus duik je met een PADI-professional in een van de extreemste avontuurlijke specialty's die sportduiken te bieden heeft.

Waarom het zo leuk is

Verken het unieke onderwaterlandschap dat je alleen onder ijs kunt vinden. Je kunt een van de weinigen zijn die ooit onder een hard plafond van ijs hebben gedoken. Stel je het gezicht van je Divemaster eens voor als je op je volgende reis naar de Caraïbische Zee je PADI IJsduiker-brevet laat zien.

Je krijgt misschien de mogelijkheid om onder de ijslaag met je uitgeademde bellen te spelen, of je hebt de kans om de unieke sport uit te proberen waarbij je ondersteboven op het ijsplafond gaat skiën.

Wat je leert

Je maakt minimaal drie ijsduiken voor je brevet. De duiken worden meestal uitgevoerd in een groep; met ondersteunend personeel, duikers, lijnverzorgers en veiligheidsduikers. Jij bevindt je onder het ijs om te leren uittrimmen, te navigeren onder het ijs, en je blijft in contact met de voorste duiker en de lijnverzorgers door via de lijn signalen te geven.

Je leert:

IJsduiken te plannen en organiseren
Redenen voor ijsduiken en de gelegenheid daartoe
Waar je aan moet denken bij de uitrusting
De duiklocatie kiezen, voorbereiding en procedures voor het maken van een bijt.
Hoe je oefent met de procedures en technieken voor het omgaan met de problemen en gevaren van ijsduiken
Speciale ijsduikuitrusting te gebruiken, veiligheidslijnen, tekens, communicatie, bedienen van de lijnen en technieken om de lijnen vast te zetten
Wat je doet als er problemen zijn met de uitrusting
De gevolgen van kou, noodprocedures en procedures voor veiligheidsduikers

Ingangsniveau

  • Minimale leeftijd 18 jaar
  • Advanced Open Water Diver of een ander kwalificerend brevet

Inhoud cursuspakket

Ingebrepen is

  • Breveteringskosten en theorie-examen
  • Gratis extra lessen indien nodig
  • Individuele lessen indien noodzakelijk

Overige:

Kosten verbonden aan deze cursus: Klik hier.

Je volgende avontuur

Hoewel sommige ijsduikers in een natpak duiken, zul je waarschijnlijk merken dat je je prettiger voelt in een droogpak. In de PADI Droogpakduiker-cursus kun je je vertrouwd maken met de fijne kneepjes van duiken met een droogpak.
Als je aan je specialtyvaardigheden werkt, moet je eigenlijk ook de Rescue Diver-cursus gaan volgen, en hiermee ben je weer een stapje dichterbij de Master Scuba Diver-kwalificatie.


  •  
  •  

Kalender

September  2021
M D W D V Z Z
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
  •  
  •  

Binnenkort

Er zijn geen evenementen in deze categorie