• Hier komende zomer duiken? Klik dan hier en schrijf je dan nu in voor je Open Water duiker brevet
 • Haal dit jaar 5 PADI specialties en word Master Scuba Diver! (MSD appl
 • Nu ook zwemkleding bij DDA

Emergency First Response provider

Reanimatie en eerste hulp: Emergency First Response primaire en secundaire zorg

emergency first hulpverlenerEerste hulp en reanimatie zijn altijd handig voor iedereen die aan avontuurlijke sporten doet – voor het geval dat. Bovendien heb je deze vaardigheden nodig voor de PADI Rescue Diver-cursus.

Emergency First ResponseTM is een organisatie die zich specialiseert in deze levensreddende vaardigheden – en iedereen kan ze leren, niet alleen duikers. De meeste PADI Instructors zijn ook Emergency First Response Instructor!

Waarom het zo leuk is

Het leukste deel van de Emergency First Response-opleiding is dat je serieuze medische reddingsvaardigheden aanleert in een vrolijke en positieve en vooral veilige en gecontroleerde sfeer. Je krijgt zo het vertrouwen dat je in geval van nood klaar bent om te helpen.

Wat je leert in de cursussen EFR primaire en secundaire zorgEFR klas

 • Reanimatie en beademen voor leken op BLS-niveau (Basic Life Support)
 • Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) (optioneel)
 • Voorkomen van en omgaan met shock
 • Stabiliseren van de wervelkolom
 • Gebruik van beschermende middelen zodat er minder kans is op besmetting van ziektes
 • Waar je aan moet denken bij eerste hulp en een EHBO-set

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

Via zowel zelfstudie als door vaardigheden te oefenen met een instructeur, bouw je zelfvertrouwen op en werk je aan vaardigheden voor het geven van elementaire hulpverlening. De Primary and Secondary Care Manual en video op dvd blikken vooruit op scenario's en geven stapsgewijze demonstraties van de vaardigheden.

EFR BookDe kaart Emergency First Response Hulpverlening in één oogopslag (Care at a Glance) biedt een overzichtelijke referentie voor noodsituaties. De kaart Hulpverlening in één oogopslag (Care at a Glance) past in het handschoenenkastje van de auto of in de binnenzak van je jas, en is een belangrijk onderdeel van iedere eerstehulpset.

Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op als je deze producten wilt aanschaffen.

Deelnamevereisten

Om mee te doen met Emergency First Response-cursussen moet je:

 • Om andere mensen geven
 • Bereid zijn ze te helpen in een medisch noodgeval
 • Bereid zijn je vaardigheden te bestuderen en op peil te houden door minimaal 2 jaarlijks je vaardigeheden te herhalen in een update.

Overige

Kosten verbonden aan deze cursus: vindt u hier

 

Je volgende avontuur

Emergency First Response biedt naast de cursussen primaire en secundaire hulp ook Care for Children en andere opleidingsprogramma’s voor hulpverlening.

Volg nadat je primaire en secundaire zorg hebt gedaan de PADI Rescue Diver-cursus en de PADI Emergency Oxygen Provider-cursus. Als je deze cursussen alledrie hebt gedaan, ben je prima in staat om correct te handelen als er een duiknoodgeval optreedt.