Waarom je de gebruiksaanwijzing van je duikcomputer moet lezen

 

uwatec Suunto onderwater

Volgens de DAN, materiaal problemen is de oorzaak van 15% van de fatale duikongevallen, echter de onderliggende oorzaak van de meeste van deze tragische situaties ligt bijna altijd in gebruikersfouten. Incorrect gebruik, onjuiste instellingen of configuratie, gebrekking onderhoud of onbekendheid met de appartuur zijn maar een paar voorbeelden die meetstal ten grondslag liggen en dus de werkelijke oorzaak zijn . 

Lees meer...

Kies je eerste of nieuwe automaat

 Aqua Lung legend limited Edition groot

Als je start met duiken dan komt er een moment dat je besluit over te gaan tot de aanschaf van materialen. En dan is de keuze van een automaat wel een van de meest uitdagende voor een beginnende duiker. In deze blog post vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van je eerste keuze. 

Lees meer...

DIN versus Internationaal

DIN of Internationaal

Een steeds groter aantal leveranciers en ook duikcentra stappen over op DIN kranen. Vele fora op het internet behandelen het onderwerp en vele discussies worden gevoerd over wat nu het beste gebruikt kan worden. Laten wij eens kijken of we het hier goed voor je uit een kunnen zetten.

Lees meer...

Kies de beste vinnen

Kies de beste vinnen 

Met het groot aantal modellen en type vinnen op de markt kan het kiezen van een set vinnen een uitdaging zijn. Hoe weet je nu welke vinnen de juiste zijn voor jou?

Met zoveel modellen, types, opties, en uitvoeringen lijkt het kiezen van de beste vinnen - zeker je eerste paar - een onmogelijke opdracht. Begin met het op een rij krijgen van je eigen behoeftes, waar ga je ze voor gebruiken? Snorkelen, freediving, sportduiken, grotduiken, stromingsduiken zijn maar enkele voorbeelden om te komen tot een goede keuze.

Welke vinnen zijn nu de juiste voor jou?

Lees meer...

Slecht luchtverbruik tijdens het duiken: deel 4

Luchtverbruik deel4

Sommige duikers lijken nooit aan het einde van hun lucht te komen, terwijl anderen worstelen om maar 30 minuten onder te kunnen blijven. In deze serie gaan we je helpen om je luchtverbruik omlaag te brengen en onder controle te krijgen.

 

Toen Maarten leerde duiken gaf zijn instructeur hem een loodgordel welke hij vast maakte om zijn heupen. Echter zware gewichten om een duiker zijn middel kunnen zijn of haar benen en voeten naar beneden trekken en je verhinderen van de juiste horizontale zwempositie in het water. Veel duikers compenseren dit door harder te zwemmen en zo rechter te blijven. Dus alleen het constant blijven zwemmen helpt voor dit probleem - stop met zwemmen en je zinkt. In dit vierde deel van onze serie van slecht luchtverbruik tijdens het duiken kijken we naar de gewichtsverdeling en trim.

Lees meer...